Biografie

Biografie Timedrifters

In 1990 vatten Axel Heeroma en Ben van Buizen het plan op om een eenmalige Rhythm and Blues night te organiseren in Café-Restaurant-Bierbrouwerij De Peizer Hopbel. The Blues Transmission aangevuld met blazers (Geert Kosters, Martien Stienstra, Jan van der Veen) en zangeressen (The Gronettes). Dit is de opmaat voor Timedrifters.

1996 Eind '95 begin '96 beginnen Jan van der Veen en Ben van Buizen met het oprichten van Timedrifters. Blazers en ritmesectie beginnen apart van elkaar een zestal nummers te repeteren. September 1996 starten de Timedrifters. Met Jan van der Veen en Christiaan Swart - trombone, Derk Hummel - trompet, Yoni Fens - saxofoon, Desiree van Bergen en Ben van Buizen - zang, Harm B.J. Ensing - basgitaar, Ap van Bergen - drums en Gabriël 'the guitarSmit' - gitaar. De blazers komen uit het dweilorkest/boerenkapel de Tiedverdrievers. Door die naam te verengelsen ontstaat de bandnaam: Timedrifters.

1998 Vrijdag 19 juni. Eerste optreden in de Essen t.g.v. 100 jarig bestaan van de RABO-bank. We waren er eigenlijk nog niet klaar voor, (we hadden nog maar 12 nummers) maar de RABO-bank had 100 jaar gespaard om Timedrifters te horen en te zien.....

Vanaf 1999 treden Timedrifters regelmatig op. Allerlei feesten, Radio Drenthe, van Zwolle tot Winsum, van Heerenveen tot Hoogeveen, op trouwpartijen van eigen bandleden en geregeld in de plaatselijke café van Peize.

Zoals dat gaat met bands zijn er ook regelmatig personeelswisselingen in Timedrifters. Nu, in 2019 bestaat er al een 15e bezetting van Timedrifters! En nog steeds beleven de bandleden van Timedrifters dit tijdverdrijf als een geweldige ervaring, zowel tijdens de repetities, in de studio en natuurlijk op het podium!!

Time is driftin’ away with music!