Delbert Tribute

Biografie Delbert Mc Clinton.


Delbert Mc Clinton werd geboren op 4 november 1940 in Lubbock, Texas.


Toen Delbert 11 jaar oud was, verhuisde zijn familie naar Fort Worth, Texas. Nauwelijks een paar jaar later verdiende hij zijn brood als muzikant. Hij had het vermogen om het publiek aan zich te binden en speelde vaak de hele nacht door. Zijn band begeleidde beroemde blues muzikanten zoals Jimmy Reed, Howlin' Wolf en Sonny Boy Williamson.

Lokaal en regionaal bracht hij regelmatig singles uit maar in 1962 was hij voor het eerst in de nationale charts terug te vinden in het Bruce Channel's liedje 'Hey! Baby. Hij is te horen op mondharmonica. Op dat instrument was hij zo goed dat John Lennon hem vroeg les te geven en dat is te ook te horen in sommige Beatles songs.

Op de foto van links naar rechts: Pete Best, John Lennon, Delbert McClinton, Bruce Channel, Paul McCartney en George Harrison.

Delbert McClinton is inmiddels gelouterd in de muziek scène. Doet de man dan iets nieuws? Nee, en daar zit dan ook precies zijn kracht. Hij maakt ouderwetse rock, maar sprokkelt overal dingen vandaan die hem van pas komen. Blazers in een soulachtig nummer, een steelgitaar en fiddles bij een countryliedje en honky-tonk piano bij een swampy New Orleans stuk en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor de echte liefhebber van rootsmuziek is Delbert McClinton al lang een bekende.
Van genres trekt Delbert zich niks aan. Je hoort country, je hoort blues, je hoort soul, en meestal in een unieke eigen Delbert McClintonmix. Hij zingt met zijn licht gruizige stem zeer relaxed en tegelijk strak.
Delbert McClinton weet zich altijd te omringen met ervaren muzikanten, dat is te horen op de vele LP’s en CD’s die hij ondertussen heeft uitgebracht.


Dit is geen muziek voor een concertzaal, maar voor een zweterige barrelhouse ergens diep in de moerassen van Louisiana. Een lekker vet orgel hebben ze daar waarschijnlijk ook vandaan gesleept, en de drummer hoor je gewoon zweten uit al zijn poriën. We hebben het hier over muziek. We zouden, als we naar de hits luisteren, bijna vergeten dat echte muziek niets met "entertainment" te maken heeft. Als je geëntertaind wil worden moet je ergens anders heen. Voor muziek zit je bij Delbert goed.

Hij won een Grammy in 1991 voor zijn duet met Bonnie Raitt, "Good Man, Good Woman".
En hii bereikte samen met Tanya Tucker de Top 5 van de Country charts met het duet, "Tell Me About It."
Hij schreef  Two More Bottles of Wine voor Emmylou Harris, en zijn B Movie Boxcar Blues kun je horen in de eerste Blues Brothers film.

Waarom spelen Timedrifters - Delbert McClinton.


Timedrifters spelen sinds hun oprichting in 1996 de bekende rhythm and blues en soul covers. En er is niks mis met het spelen van covers, integendeel waarom zou je het wiel twee keer willen uitvinden? We doen Soul man, Everybody need somebody en I feel good nog altijd met evenveel plezier.
En ook dansen we nog altijd op de vulkaan. Laten we het goeie Nederlandstalig werk niet vergeten!

Maar op den duur wil je wel eens nummers spelen die andere coverbands niet spelen, om je te onderscheiden. En dat is wat Timedrifters doen.
Wij vinden als band,dat de muziek van de relatief onbekende McClinton heel goed bij Timedrifters past en dan is de keus niet zo moeilijk.
En Delbert heeft ook regelmatig covers in zijn repertoire. Bijvoorbeeld; Have a little faith in me (John Hiatt), I’ve got dreams to remember (Otis Redding), of Stir it up (Bob Marley).
En songs van country, blues en rock and roll grootheden; zoals
Jimmie Rodgers, Willy Dixon en Chuck Berry.
Dus Delbert McClinton zijn werk heeft veel raakvlakken met hetgeen wat Timedrifters doen op muzikaal gebied.

Bezoek de volgende websites:

www.delbert.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Delbert_McClinton